Детска кухня Преглед отблизо

Детска кухня

Отлично

В помощ на младите майки.
хранене на кърмачето и малкото дете

Д-р Пенка Николаева

Повече детайли

Внимание: Eдинични бройки

8,00 лв

Повече информация

В книгата ще намерите:

- естествено, смесено и изкуствено хранене на кърмачето;
- хранене на децата от 1 до 3 годишна възраст;
- рецепти за сокове, каши, пюрета, закуски, изненади за празника.

Докато се намира в утробата на майката, детето получава хранителни вещества и кислород чрез майчината кръв, които посредством плацентата и пъпната връв се внасят в организма му. След раждането новороденото отваря уста, за да вдъхне въздух, след което изплаква. Оттук нататък то започва самостоятелно да диша и да поема храна - майчината кърма.

Една от основните грижи при отглеждане на кърмачето, която способства за неговото цялостно физическо развитие и за доброто му здраве, е правилното хранене.

В кърмаческа възраст организмът на бебето започва да се приспособява към външните условия на живот, той е с още неукрепнала храносмилателна система и е лесно уязвим при неблагоприятни въздействия на външната среда. Най-бързо и интензивно организмът на човека расте и се развива в ранната детска възраст, а още повече - в кърмаческа възраст. Теглото при малките деца и най-вече при кърмачетата е важен показател за здравословното и правилно развитие на детето...

През първата година след раждането теглото на кърмачето се увеличава много бързо. То удвоява теглото си към петия месец и го утроява до края на първата година. Увеличението на ръста върви успоредно с увеличението на теглото. През първата година ръстът се увеличава с 24-25 см. За да се осигури този растеж е необходимо да се достави на детския организъм достатъчно градивен материал за растеж и достатъчно калории и всички необходими витамини и соли.

В следната категория има още 9 продукта: